top of page
This Black and White image shows Documentary Photographer Cilla Rijnbeek taking a selfportrait with her camera in a convex mirror.

FOTO ARCHIEF

Vanaf 2017 ben ik intensief gaan fotograferen onder andere op straat maar ook portretten. Hoewel ik nu een keuze heb gemaakt om mezelf enigszins te beperken, vind ik nog steeds dat dit werk een plekje verdient om bekeken te kunnen worden.
Ik gebruik digitale camera’s en het liefst gebruik ik lenzen die veel licht doorlaten. Deze laten namelijk veel micro-contrast door op de sensor van de camera. Dit geeft heel veel verschillende grijswaarden, wat ik mooi vind. Ik benader het fotograferen het liefst op de ambachtelijke manier door zelf per onderwerp en situatie mijn eigen ISO, diafragma en sluitertijd te kiezen en zelf scherp te stellen. Ik hou van de karakteristieke en krachtige zwart-wit beelden vergelijkbaar met de beelden uit de fotojournalistiek van de jaren zestig, zeventig en tachtig.

 

Normalness (klik voor fotogalerij)

In 2017 startte ik met straatfotografie en tijdens de vele stadstrips werd mijn grote thema Normalness geboren. Normalness is een ode aan het gewone leven. In Normalness zien we normale mensen in hun dagelijkse beslommeringen. Normalness laat de gradaties van werkelijkheden van mensen zien die er kunnen zijn. Het zijn onbelangrijke helden of anti-helden in alledaagse situaties. De meesten van hen doen keihard hun best om het leven voor zichzelf en hun naasten beter te maken. Soms met een klein beetje klatergoud maar vaker niet. Niemand heeft glamour of spullen nodig om de leegte te vullen. Het normale van de mens is mooi, wonderlijk, lief, aandoenlijk en vooral goed genoeg.

​Goed Hout (klik!!)
In het portretproject Goed Hout probeerde ik een antwoord te geven op de vraag of er nog goede mensen bestaan. Sander en Annique stonden aan de basis van de serie portretten van mensen met een goed karakter. Het project is gestopt. Het bleek immens veel werk te zijn voor mij naast alle andere dingen die ik ook wilde doen.

Portretten (klikken!)

In mijn portretfotografie probeer ik de ware aard van de mens te vangen, iets wat je eigenlijk niet kan pakken maar wat je alleen kunt zien en voelen.

© copyright Cilla Rijnbeek
  • Instagram - Black Circle
bottom of page